Alkoholafvænning – få dit liv på ret kurs igen

18 oktober 2018
Astrid Pedersen
Alkoholafvænning - få dit liv på ret kurs igen

I Danmark er alkohol uløseligt forbundet med vores fest- og hygge kultur. Ved stort set alle sociale lejligheder flyder alkoholen frit og i rige mængder, hvad end der er tale om en fyraftens bajer, et glas vin til middagen, eller en cocktail i gode venners lag. Men for nogle mennesker flyder bægeret over, bogstaveligt talt. Det er utroligt nemt at udvikle et afhængigheds forhold til de våde varer, når de er så nemt tilgængelige, og hverdagsdruk i mange samfundslag er ganske acceptabelt. Er man en person med en særlig disposition for afhængighed, er det ikke sjældent, at det netop er alkohol, som ender med at blive gjort til genstand for et misbrug.

Et alkoholmisbrug er nemt at skjule for omverdenen

Netop det, at alkohol er så fremtrædende en del af vores kultur, gør, at det er forholdsvis nemt at holde sit misbrug skjult, selv for de nærmeste. Samtidig er misbrugere af alle typer verdensmestre i at lyve for sig selv og omverdenen – afhængigheden skaber et behov for bedrag og mangel på selverkendelse. Alle oplyste mennesker kender til alkoholens nedbrydende virkning på krop og sjæl, og en alkoholiker vil i høj grad være tilbøjelig til at nægte, at der er et problem. Derfor er konfrontationen og den efterfølgende erkendelse af problemet og dets omfang det sværeste skridt på vejen til helbredelse. Og derfor er det vigtigt, at der foreligger en klar plan for en afrusnings- afvænnings- og behandlings forløb.

Få hjælp til tilrettelæggelse af alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park

Hvis du står med et alkoholmisbrug tæt på – hvad end det er dig selv eller en af dine nærmeste, som er ramt – kan du hos Behandlingscenter Søby Park deltage i et fem ugers ophold med tilhørende terapi og et behandlingsforløb baseret på principperne i den kendte Minnesota kur. Du kan læse mere om afvænning for alkoholikere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder