Biler og racerløb

Biler og racerløb
25 Sep
2018

Lige siden, den første ordentlige bil kunne holde sig samlet på vejene med en hastighed på over et par kilometer i timen, har der brændt benzin i blodet på mange mennesker med det ene formål for øje at teste, hvor hurtigt de kunne køre i deres biler!

Biler er jo meget andet end et transportmiddel, for det har udviklet sig til hele sportsgrene, hvor bilentusiaster gennem bilens eksistens har konkurreret om at køre hurtigst i forskellige bilmodeller- og typer. Det lå nok ikke i kortene, at det skulle udvikle sig til en besættelse, hobby og livsstil for andre end opfinderne, da de første biler rullede ud fra opfinderværkstedet for første gang.

Der findes mange forskellige typer af racerløb med biler, hvor det mest kendte nok er Formel 1-racerløb, som der også findes en 24-timers-udgave af, der kaldes Le Mans, som der er stor prestige i at vinde årligt.

Specielt i USA ser man også Nascar-løb, der mest går ud på at køre i ring med nogle køretøjer, der lidt mere ligner almindelige passagerbiler. Så har amerikanerne også en forkærlighed for monstertrucks, hvor man ser ser disse imposante køretøjer både køre om kap og smadre hinanden og mindre biler. 

Nogle bilelskere har endda sat sig for at kreere nogle hjemmeproducerede biler, hvis enkeltstående eksistensberettigelse beror på at kunne slå den eksisterende hastighedsrekord for et køretøj på landjorden.

Derfor er det også mange bilpersoners store drøm at kunne eje sådan en sportsvogn, som man ser på TV eller live, men de er ofte i en priskategori for sig, som de færreste personer kan være med i, men det er da ikke umuligt at skaffe dem, så måske kan du være heldig at finde nogle, eller nogle der ligner, på biltorvet.dk, så du kan udleve den indre drøm, det er at eje et sportskøretøj.