Få hjælp til at komme ud af dit medicinmisbrug

07 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Der findes et utal af forskellige former for misbrug, men fælles for dem alle er, at det er gratis at modtage rådgivning og behandling forudsat at man ikke ønsker at være anonym. Hvis du ønsker at forblive anonym, hvilke der kan være mange gode legitime årsager til, f.eks. en forældremyndighedssag, skal du selv betale for behandlingen. Årsagen til at man ikke kan forblive anonym er, at der skal tilknyttes et cpr. nr. til betalingen.

En af de behandlinger der tilbydes er imod benzodiazepiner misbrug

Nutidens behandling

Tidligere troede man at det var nok at afgifte en misbruger og så var han ude af sit misbrug. I dag er man klogere og ved at det også er nødvendigt at kigge på årsagerne til misbruget, give misbrugeren nogle værktøjer til at kunne klare dagligdagen, samt på hvad der skal ske når behandlingen er slut. Ofte inddrages også venner og pårørende til misbrugeren. 

Det betyder at behandlingen i dag er langt mere helhedsorienteret end tidligere. 

Ud med det gamle og ind med det nye

Som misbruger bruger man mange timer på sit misbrug og ofte er ens vennekreds også bestående af ligestillet. Det betyder at det kan blive svært at bibeholde sine venner og det kan både blive nødvendigt at flytte og finde nye venner for at blive sit misbrug kvit. Desværre forsøger mange venner at få en tilbage i misbruget, frem for at bakke op om behandlingen.

Derfor bruges der også meget tid og kræfter på at gøre misbrugeren klar til tiden efter endt behandling. Der fokuseres på at finde nye sunde interesser og aktiviteter. At der findes venner der ikke er misbrugere og også at få kontakt til familien, hvis den er blevet brudt pga. misbruget. 

Det kan også være hjælp til at søge job eller bibeholde det job man har. 

Flere Nyheder

12. september 2022

Find e juice online