Få styr på medicinforbruget med hjælp fra et misbrugscenter

03 januar 2019
Astrid Pedersen
Få styr på medicinforbruget med hjælp fra et misbrugscenter

De mest udbredte former for misbrug i Danmark, er dem, som vi kender som de usynlige misbrug. Når man er blevet afhængig af eksempelvis smertestillende medicin, er man ingenlunde mindre misbruger end stiknarkomanen eller alkoholikeren.

Pillemisbrug er desværre særdeles udbredt i alle samfundslag – en afhængighed skæver ikke til social eller økonomisk status, uddannelse eller klasse – og en del af grunden hertil er, at de misbrugsramte som oftest ikke vil erkende, at de har et problem med misbrug og afhængighed. Men et misbrug af receptpligtig medicin kan vise sig nøjagtig lige så problematisk som eksempelvis alkoholisme eller decideret narkomani. Et misbrug er et misbrug, uanset om objektet for misbruget er spil, stoffer, alkohol, medicin eller måske sex – og afhængighedens anatomi er lige frygtindgydende.

Hvordan ved jeg, om min kæreste eller ægtefælle er afhængig af piller?

Tegnene på afhængighed og misbrug er faktisk nærmest identiske uanset objektet. En misbrugsramt person vil typisk fungere nogenlunde normalt i misbrugets indledende faser, men vil, efterhånden som kroppens tolerance over for stoffet øges, blive mere tilbagetrukken. Det er vanskeligt for en misbruger, som er i de senere faser af sin afhængighed, at opretholde sine forpligtelser såvel på arbejdspladsen som i hjemmet.

En førhen meget pligtopfyldende medarbejder kan pludselig udeblive fra arbejdspladsen i længere perioder. En tidligere kærlig mor eller far kan med et blive fjern, irritabel, og ganske uden syn for sine børn eller sin ægtefælle. Opmærksomhed og fokus flyttes fra det, der er vigtigt, og over på stoffet.

Kom misbrug og afhængighed til livs med en behandling på et misbrugscenter

Hvis du oplever dette, er det på tide at gribe ind. Et afhængigheds betinget misbrug forsvinder nemlig ikke af sig selv – der skal professionel hjælp til.

Hos Behandlingscenter Stien kan du som pårørende få bistand til tilrettelæggelse af dels et afvænningsforløb for din kæreste, dels et familieforløb for dig selv og børnene, hvor I får hjælp til at genskabe det sunde familiemønster og støtte hinanden i opbygningen af den nye tilværelse.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder