Flere måder en maler skal passe på helbredet

20 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Når man tænker på håndværkere, der arbejder under besværlige forhold og virkelig belaster dem selv, så tænker man ofte på beskæftigelser som brolæggere, betonarbejdere med videre og andre, der arbejder med tungt materiale og gør det udenfor det meste af dagen.

Det er skam ganske korrekt, at disse instanser arbejder virkelig hårdt, men man glemmer også andre erhverv i nogenlunde samme boldgade, som også har det hårdt og virkelig arbejder igennem.

Jep, vi skal se nærmere på malere, der også har det hårdt, for det har de fleste af den slags sådan set; og her tænker vi specielt på dem, der udfører vanligt malerarbejde såsom at maler vægge, huse, lofter med videre og altså ikke kunstmalere med videre.

Man tænker måske på dem som nogen, der står stille og passer sig selv i indendørs omgivelser, mens de har et klimaanlæg til rådighed og svinger noget materialer, der ikke vejer så meget.

Det er nok ærkebilledet på sådan en maler, men de har det faktisk hårdt.

Og vi tænker egentlig ikke så meget på, at det kan være en maler i Ishøj, der således arbejdet i et socialt belastet område og kan være udsat for problemer på vej til og fra arbejde eller mere eller mindre frivilligt ende i et dårligt miljø.

Vi fokuserer på selve arbejdet.

For man skal bruge kroppen meget, bøje i den, kravle op og ned ad stiger, og så er der det farlige med at få malerhjerne, som stadig kan forekomme.

Men man kan jo ikke indstille arbejdet, bare fordi man lige har det lidt skidt, hvis man har en presserende deadline hængende over hovedet.

Derfor er det så vigtigt, at en maler husker at passe på sig selv, selvom det kan være svært at huske hver gang.

Og vi andre skal vise dem den nødvendige respekt, som de fortjener.

 

Flere Nyheder

12. september 2022

Find e juice online