Ophold og behandling for hele familien på anerkendt misbrugscenter

23 november 2018
Astrid Pedersen
Ophold og behandling for hele familien på anerkendt misbrugscenter

Et afhængigheds betinget misbrug – hvad end det er af spil, alkohol, receptpligtig medicin eller hårde stoffer – er en belastning for hele familien og de nære omgivelser. Især den helt tætte familie lider betydelige afsavn under afhængighedens åg. I de særligt hårdt ramte familier ses det ofte, at den alkoholiserede, spilafhængige eller pillemisbrugende forælder kommer til at blive omdrejningspunktet for hele familiens gøren og laden. En misbrugsramt person er ofte så opslugt af afhængigheden, at vedkommende ikke ser de skader, han eller hun udretter med sin adfærd. Men familien kan risikere at få dybe sår, og måske gå helt til grunde, som følge af det alt ødelæggende misbrug.

Få hjælp til afvænning for hele familien

Derfor er det vigtigt, at hele familien – ikke kun det misbrugsramte medlem – modtager den fornødne behandling i forbindelse med et afvænningsforløb. Det er nemlig ikke kun den misbrugsramte, som skal hele – det er samtlige familiemedlemmer, og familien som helhed, som skal have klinket skårene. Og samtidig er det essentielt for familiens fortsatte eksistens, at alle får de rette værktøjer til at komme videre i tilværelsen. Den misbrugsramte skal lære at føre et liv uden misbrug og afhængighed – og familien skal lære, hvorledes de bedst støtter vedkommende deri.

Misbrugsbehandling med tilhørende familie forløb hos Behandlingscenter Stien

Hvis du leder efter et misbrugscenter, som har tilbud til såvel familien som til den misbrugsramte, er Behandlingscenter Stien et oplagt bud. Hos Behandlingscenter Stien behandles afhængighed efter Minnesota metoden. Minnesota metoden er et system af principper, som har til formål ikke blot at fjerne misbruget, men at helbrede selve den misbrugsramte livsverden. Dette betyder, at hele familien bliver inkluderet i forløbet – og resultatet skulle gerne være en helstøbt familie, som er klar til at påtage sig tilværelsens udfordringer.

Du kan læse meget mere om misbrugsbehandlings forløb med tilhørende familie terapi på https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder