Sådan skaber du en god kursusoplevelse

21 juli 2020
Cecilie Mortensen

Det kan være stor forskel på, hvad der vurderes som en god kursusoplevelse. Når det er sagt, så er det nogle helt gængse ting, som kan spille ind på, om det bliver en god oplevelse. Og hvis vi tager udgangspunkt i, at kurser er godt formidlet, med interessant indhold som også er relevant for deltagerne, så kan vi prøve at kigge lidt længere væk. Omgivelserne til kurset har nemlig også meget at sige for den samlede oplevelse.

Derfor betyder omgivelserne til kurset noget

Det er sikkert de fleste som har prøvet at være til et kursus i kedelige omgivelser, hvor kaffen var dårlig og forplejningen på et minimum. Ting som disse er bestemt ikke nogle, som trækker en kursusoplevelse op. Det kan gøre selv det mest velforberedte kurset til noget, som bliver en lettere kedelig oplevelse. Derfor kan det godt svare sig at gøre sig ekstra umage, når der skal bookes et kursuscenter. 

Først og fremmest er det vigtigt, at et kursuscenter har nok plads til de deltagere, som skal med. Der kan nemlig hurtigt blive et dårligt indeklima, hvis man over flere dage skal sidde i et mindre lokale. 

Det er selvfølgelig også vigtigt, at der er ordentligt udstyr tilgængeligt. Det gælder alt fra ordenlig lyd, whiteboard, projektor med mere. Det nytter nemlig ikke noget, hvis lyden er dårlig – især ikke hvis kurset skal holdes for en større gruppe af mennesker. 

Det kan også godt svare sig at du finder et kursuscenter, som kan hjælpe med god forplejning. God kaffe, snacks og mad løbende under kurset kan nemlig hele tiden sikre, at der er sørget godt for dine kursister. Og det kan gøre, at koncentrationen samtidig også bliver en smule bedre, hvis du skal afholde et kursus, som er i den lange ende.

Du kan forsøge at undersøge dit næste kursuscenter her

Flere Nyheder

12. september 2022

Find e juice online