Spar penge ved køb af din brugte bil

03 februar 2021
Lotte Hindsberg

Står du og skal have en ny brugt bil, er der flere ting, du bør overveje og gøre, inden du underskriver købsaftalen med sælger. Er det en privat person der sælger dig en bil, vil du ikke have nogen garanti hvis det viser sig at der er noget galt med bilen som sælger ikke har oplyst dig om.

Bilen er købt som beset. Derfor er det en god ide at få et uafhængigt værksted til at gennemgå bilen inden du skriver under. Hvis værkstedet og mekanikeren finder fejl som ikke er oplyst, skal de enten laves eller også så skal du have et nedslag i prisen. Du kan læse mere her https://www.autocentralenhelsinge.dk/ om at få undersøgt bilen inden køb.

Husk totalomkostningerne

Et andet område der er vigtigt at have fokus på er bilens totalomkostninger. Det er ikke nok blot at kigge på bilens pris. Det er vigtigt at undersøge hvad bilens totalomkostninger er, især hvis det er en bil af ældre årgang.

Her betaler du ofte mere i vægtafgift og dine værkstedsregninger vil også ofte være dyrere. Som udgangspunkt kan det bedre betale sig at betale lidt mere for bilen og så betale mindre i afgifter og mekanikerregninger på den lange bane. 

Køb bil hos en forhandler

Selvom en bil ofte er dyrere hos en forhandler, er der flere fordele ved at købe sin nye brugte bil hos en forhandler. Modsat hos en privat sælger kommer bilen med en garanti og salget er omfattet af købeloven. Samtidig har bilen typisk været en tur forbi en mekaniker og fået en grundig gennemgang. 

Hvis du kan så kast lige et blik på forhandlerens andre biler. Ser de pæne og velholdte ud, er den bil du overvejer at købe sikkert af samme stand. Modsat gør sig også gældende. Ligner bilerne noget der hører til en skrothandler, så gør din bil det sikkert også.

Flere Nyheder

12. september 2022

Find e juice online